Brezplačna dostava

Pri nakupih nad 100€

Diagnostični pregledi poškodb

Smo edina ustanova, ki izvaja funkcionalno diagnostiko v Fizioterapiji. S funkcionalno diagnostiko izmerimo podatke pacienta o telesni sestavi in gibalnih / funkcionalnih sposobnostih pred in po poškodbi:

TMG – pregled mišičevja z uporabo tenziomiografije. Na podlagi izmerjenih podatkov funkcionalnosti mišičevja, lahko določimo stanje funkcionalne poškodbe določenega dela telesa ali mišice, ki je bila prizadeta. S celostnim pregledom mišičevja telesa lahko določimo mišične asimetrije in deficite ter pripravimo program celostne rehabilitacije pacienta (fizioterapija v kombinaciji s terapevtsko vadbo).

Ultrazvočni pregled (mišično-skeletna diagnostika) – pregledamo poškodovani del telesa z najnovejšim ultrazvočnim sistemom, saj je za fizioterapevtsko zdravljenje ključnega pomena, da natančno lokaliziramo poškodovana tkiva in obseg poškodbe. Na podlagi teh objektivnih podatkov lahko spremljamo zdravljenje, spreminjamo metode zdravljenja z vmesnimi kontrolnimi pregledi ter objektivno določimo kdaj je zdravljenje zaključeno.

Termovizija – ugotavljanje pretoka krvi v poškodovanih delih telesa ter vnetnih procesov, kar je ključnega pomena, da lokaliziramo del telesa, ki je ostal funkcionalno prizadet po poškodbi. Tovrstni izmerjeni podatki so objektivni in nam omogočajo izboljšati pretok krvi preko poškodovanih tkiv s čimer pospešimo celjenje.

Podologija – statika in dinamika stopal in telesa ter analiza hoje. Izmerjeni podatki so ključnega pomena za ugotavljanje biomehanskih / anatomskih napak v vzorcih statike / posture telesa in vzorcih gibanja telesa. S poznavanjem biomehanike gibanja človeškega telesa lahko hitro ugotovimo kje se skrivajo vzroki za nastanek poškodb in obolenj določenih delov telesa.

Obremenitveni testi – splošna telesna vzdržljivost pacienta (test hoje, teka ali kolesarjenja). V procesu zdravljenju nam je pomembno, da pacienta pripravimo tudi z vidika telesne zmogljivosti, saj po poškodbah nivo sposobnosti in mobilnosti telesa zelo hitro pada. Uspešna rehabilitacija vsebuje tudi telesno vadbo s katero pacient okrepi svoje telo z vajami za moč in koordinacijo ter dvigne nivo splošne vzdržljivosti.

Z izmerjenimi podatki lažje in bolj natančno izdelamo programe individualnega in dopolnilnega zdravljenja glede na postavljeno diagnozo. Sodobna fizioterapevtska diagnostika v procesu zdravljenja omogoča nadzor učinkov zdravljenja, optimizacijo fizioterapevtskih postopkov in s tem izboljšanje stanja po poškodbi oz objektivna določitev zaključka zdravljenja

Global Treatment

Obremenitveni test

Diagnoza in ocena funkcionalnega stanja

Pri vseh poškodbah je na prvem mestu izjemno pomembna diagnoza in ocena funkcionalnega stanja prizadetega dela telesa.

Postopki zdravljenja za različne vrste poškodb in pooperativnih stanj so načeloma določeni s protokoli. Vendar moramo vedeti, da so protokoli samo smernice zdravljenja in da ne smemo pozabiti na osebni pristop do pacienta. To pa dosežemo samo z uporabo individualne funkcionalne diagnostike poškodb in kontrolnimi pregledi, ki nas ves čas usmerjajo k učinkovitemu zdravljenju z uporabo ustreznih metod fizioterapije.

  •  Telesno, čustveno in psihološko stanje pacienta moramo oceniti individualno. Prav tako tudi funkcionalno stanje telesa po poškodbi oziroma operaciji.
  •  Za to uporabljamo postopke funkcionalne diagnostike (merjenje telesne sestave, bazalni metabolizem, krvna slika, pregled mišičevja TMG in termokamera, statika telesa, testi gibljivosti).
  •  Objektivne in subjektivne dejavnike upoštevamo pri načrtovanju zdravljenja (instrumentalna in manualna fizioterapija) in kinezioterapije. (vadba zdravih delov telesa).
  •  Obvezno moramo spremljati pozitivne in negativne učinke zdravljenja in vadbe. Če se določena vaja izkaže za intolerantno (povzroča bolečine), jo moramo zamenjati z drugo    vajo.

Zato je izjemno pomemben osebni pristop do pacienta ter medsebojno sodelovanje fizioterapevta in kinezioterapevta.

fitness tracker
NAROČANJE

M: 040 773 577 
(od ponedeljka do petka od 8h do 16h)
E: info@globalsportsclinic.com

Scroll to Top