Brezplačna dostava

Pri nakupih nad 100€

Predstavitev podjetja

Global Treatment Clinic je sodobno opremljen fizioterapevtski center, ki se ukvarja z zdravljenjem poškodb. Ekipa klinike združuje znanja s področij fizioterapije, funkcionalne diagnostike poškodb in kinezioterapije. Pri svojem delu koristijo prednosti najsodobnejših tehnologij. S pomočjo funkcionalne diagnostike poškodb lahko lažje in natančneje izdelajo individualizirane programe zdravljenja.

 

Global Treatment

Naša ekipa

dr. mitja bracic

doc. ddr. Mit Bračič

Doc. dr. fizioterapevt

Špela Poglajen

dipl. fizioterapevt

Alen Vučkić

diplomirani ekonomist

Branko Leskovar

dipl. fizioterapevt

Naše poslanstvo

Naše poslanstvo v zdravljenju poškodb / fizioterapiji in odnos do pacientov:

NAJBOLJ POMEMBNI DEJAVNIKI ZDRAVLJENJA POŠKODB:

  • Pacient se mora soočiti s poškodbo in sodelovati v procesu zdravljenja.
  • Pacientu moramo razložiti proces zdravljenja.
  • Pacientu moramo razložiti v kakšnem stanju je poškodovani del telesa (sklepne strukture, mišičevja, tetive) in kakšne postopke zdravljenja bomo uporabili.
  • Pacient se mora strinjati s postopki in metodologijo zdravljenja poškodbe.
  • Pacientu postavimo časovni okvir zdravljenja pri čemer moramo biti objektivni (bližnjic do zdravja ne smemo obljubljati).
  • Pacienta moramo ves čas spodbujati in motivirati v procesu zdravljenja.
  • Postaviti moramo objektivne in merljive cilje (funkcionalna diagnostika).
  • Postaviti moramo kratkoročne in dolgoročne cilje zdravljenja.
  • Spremljati bolečino, otekanje in utrujanje poškodovanega dela telesa.

Postopki zdravljenja za različne vrste poškodb in pooperativnih stanj so načeloma določeni s protokoli. Vendar moramo vedeti, da so protokoli samo smernice zdravljenja in da ne smemo pozabiti na osebni pristop do pacienta. Telesno, čustveno in psihološko stanje pacienta moramo oceniti individualno. Prav tako tudi funkcionalno stanje telesa po poškodbi oziroma operaciji. Za to uporabljamo postopke funkcionalne diagnostike (merjenje telesne sestave, bazalni metabolizem, krvna slika, pregled mišičevja TMG in termokamera, statika telesa, testi gibljivosti). Objektivne in subjektivne dejavnike upoštevamo pri načrtovanju zdravljenja (instrumentalna in manualna fizioterapija) in kinezioterapije (vadba zdravih delov telesa). Obvezno moramo spremljati pozitivne in negativne učinke zdravljenja in vadbe. Če se določena vaja izkaže za intolerantno (povzroča bolečine), jo moramo zamenjati z drugo vajo. Zato je izjemno pomemben osebni pristop do pacienta ter medsebojno sodelovanje fizioterapevta in kinezioterapevta.

Z našim znanjem in vašo motivacijo do ZDRAVJA in mobilnosti vašega telesa!

Scroll to Top