Brezplačna dostava

Pri nakupih nad 100€

Zdravljenje po operaciji kolena / sprednje križne vezi / meniskusa – 15 x fizioterapija

990,00 

Sodobna fizioterapija in zdravljenje v fizioterapevtski kliniki GLOBAL TREATMENT CLINIC po poškodbi ali operaciji kolena. Izvajamo vse faze zdravljenja pred in po operaciji kolena.

zdravljenje meniskusa brez operacije

Opis

Trajanje zdravljenja 1 mesec – 15 kombiniranih fizioterapij.

Celoten čas zdravljenja po operaciji je 4 mesece.

ZA ZDRAVLJENJE PO OPERACIJI KOLENA / SPREDNJE KRIŽNE VEZI / MENISKUSA JE POMEMBEN CELOSTEN PRISTOP IN IZKUŠNJE – PREDVSEM PA NE ČAKAJTE PREDOLGO NA FIZIOTERAPIJO.

Najbolj pogost vzrok pretrganja – poškodba sprednje križne vezi (ACL) je kombinacija hitrega zaustavljanja gibanja na eno nogo z istočasno rotacijo kolenskega sklepa. To se pogosto zgodi v športih kot so košarka, nogomet in tenis, ko nam podlaga ne dovoli, da se podrsamo s stopalom. Pri smučanju se sprednja križna vez (ACL) pogosto pretrga pri padcu nazaj, ko smučko potegne naprej in v stran. Veliko poškodb beležimo tudi pri hoji, ko ljudem zdrsne na spolzki podlagi (led) ali pri hoji po klancu navzdol.

Kateri signali nam sporočajo, da je prisotna poškodba sprednje križne vezi (ACL)?

Ko se zgodi prej omenjeni mehanizem poškodbe kolena in posledično pretrganje ACL, ljudje občutijo močan pomik goleni v smeri naprej, ob tem pa se občuti tudi pretrganje vezi »pop«. Ob tem postane koleno nestabilno, ko želijo poškodovanci stopiti na nogo. Koleno v večini primerov močno zateče (v roku 2 ur). V naslednjih urah se bolečina povečuje, hoja pa postane zelo otežena.

Kaj storiti v prvih urah poškodbe ACL?

Priporočamo hlajenje z ledom in rahlo kompresijo s povojem, da kontroliramo otekanje sklepa. Sledi pa obvezen obisk zdravnika. V praksi po manualnem pregledu sledi slikovna diagnostika rentgen ali magnetna resonanca.

Ali je operacija nujna ob pretrganju ACL? Ne in da.

V stroki in praksi se mnenja delijo! Nekateri strokovnjaki so mnenja, da je operacija ob pretrganju ACL nujna, drugi menijo, da lahko s krepitvijo mišic in stabilizacijo sklepa, normalno funkcioniramo naprej. Pogojev za to odločitev je vedno več. Odvisno je od starosti pacienta, težavnosti poškodbe, stanju mišičevja, ali je poškodovana še kakšna druga struktura sklepa, ali se ukvarjamo s športom in tako dalje. Pri starostnikih se strokovnjaki redko odločajo za poseg, enako velja pri otrocih v dobi rasti. Najbolj pogosti posegi so pri športnikih in ljudeh, ki se ukvarjajo z rekreacijo. Tam je operacija nujna, za stabilen sklep in nemoteno izvajanje treningov in tekem.

Kaj storiti po operaciji?

Ne čakajte, da bodo drugi kaj storili za vas. 2 tedna po operaciji je potrebno pričeti s sistematično FIZIOTERAPIJO. Zdrave dele telesa pa spraviti v dobro formo. Po potrebi izgubiti odvečne kilograme, da razbremenimo kolena. Urediti sistem prehrane, da se bo koleno prej zacelilo ter dvigniti motivacijo za zdravljenje.

Za VSO strokovno pomoč se lahko obrnete na našo Fizioterapevtsko kliniko Global Treatment Clinic.

Imamo dolgoletne izkušnje na področju zdravljenja po operaciji kolen (1500+ pacientov), veliko vrhunskih športnikov in pacientov smo pripravili za vrhunske športne rezultate in na vsakdanje življenjske obremenitve.

Pomembno je da zdravljenje pričnete vsaj 10 dni po operativnem posegu.

Prva in druga faza zdravljenja sta ključni za vzpostavitev funkcionalnosti kolenskega sklepa, saj v praksi zaznavamo veliko število slabo opravljenih ali nedokončanih rehabilitacij.

Katere diagnoze kolenskega sklepa še zdravimo?

 • Delna ali popolna ruptura sprednje križne vezi
 • Delna ali popolna ruptura zadnje križne vezi
 • Skakalno koleno
 • Tekaško koleno
 • Zvin ali nateg kolenskih vezi
 • Patelofemoralni bolečinski sindrom
 • Poškodbe meniskusa
 • Nestabilnost in izpah pogačice

Zdravljenje kolenskega sklepa  v Global Treatment Clinic:

 • pogovor in pregled prejšnjih izvidov
 • analiza telesne sestave Tanita
 • manualni pregled stopal, gležnjev in kolen
 • diagnostiko stopal (UZ, statika, termokamera, 3D skeniranje stopal)
 • 3D skeniranje stopal – edinstvena tehnologija v Evropi
 • kontrolni pregled stanja kolenskega sklepa po vsaki fazi zdravljenja

Verjamemo, da sodelovanje naših kadrov s področji znanosti kineziologije, fizioterapije ter diagnostike poškodb, predstavlja revolucionaren, vrhunski sistem zdravljenja poškodb, ki vam omogoča VARNOST, UČINKOVITOST, NAPREDEK, KAKOVOST in  MERLJIVOST.

Rezultat našega dela in vaše motivacije pa je na koncu ZDRAVJE in mobilnost vašega telesa!

Za Vaše zdravljenje poskrbimo z visoko-strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami.

Trajanje kombinirane fizioterapije je 60 min.

Za posvet nas lahko pokličete 040 77 35 77 ali

pišete na email: info@global-treatment.com

990,00 

Vstopite v kontakt z nami

NAROČANJE

M: 040 773 577 
(od ponedeljka do petka od 8h do 16h)
E: info@globalsportsclinic.com

Scroll to Top