Brezplačna dostava

Pri nakupih nad 100€

Zdravljenje poškodb ramenskega sklepa – 10x fizioterapija

Original price was: 700,00 €.Current price is: 569,00 €.

Rehabilitacija po poškodbi ramenskega sklepa mora biti vedno personalizirana in prilagojena vsakemu posamezniku. Obvezno mora vsebovati kombinacijo fizioterapevtskih postopkov in pravilno usmerjene vadbene terapije.

Opis

Trajanje zdravljenja 1 mesec – 10 kombiniranih fizioterapij.

Celoten čas zdravljenja bolečin ali po operaciji je 3 mesece.

V zadnjih letih beležimo porast poškodb in bolečin v ramenih. Razlog se skriva v povečani telesni aktivnosti ljudi. Rekreacija kot je tenis, deskanje na vodi, kolesarjenje, plavanje, plezanje in ostale aktivnosti, so lahko vzrok za poškodbe mehkih tkiv. Padci pa lahko povzročijo tudi poškodbe kostnih struktur.

V Global Treatment Clinic Fizioterapija v ta namen omogočamo strokoven pregled poškodbe in bolečin:

 • manualni pregled
 • pregled z ultrazvokom
 • diagnostika s termokamero
 • načrt zdravljenja poškodbe
 • fizioterapevtsko zdravljenje
 • vadbena terapija

V primeru poškodbe mirovanje NI ZDRAVLJENJE!

Vse vrste poškodb, ki jih ne zdravimo strokovno s fizioterapijo in vadbeno terapijo, so vzrok dolgotrajnih bolečin (kroničnih). Po poškodbah lahko sklep ostane trajno funkcionalno prizadet.

Katere diagnoze ramenskega sklepa še zdravimo:

 1. Kalcinacije rame
 2. Poškodbe mehkih tkiv (kite, mišice)
 3. Poškodbe rotatorne manšete
 4. Strgan labrum
 5. Slap lezija
 6. Sindrom zamrznjene rame
 7. Poškodba AC sklepa
 8. Poškodba prsne mišice
 9. Poškodba ključnice
 10. Izpah ramena
 11. Utesnitveni sindrom rame
 12. Poškodba supraspinatusa
 13. Nestabilnost ramenskega sklepa

Zaradi ponavljajočih se gibov pri velikih obremenitvah se običajno na telesu pojavijo specifične anatomske prilagoditve predvsem na mehkih tkivnih in kostni zgradbi dominantnega glenohumeralnega (GH) sklepa. Kombinacija strukturnih prilagoditev spreminja obseg gibljivosti ramenskega sklepa, kar se odraža s povečano zunanjo rotacijo in zmanjšano notranjo rotacijo.

Poškodbe biceps-labralnega kompleksa so najpogostejša poškodba ramenskega sklepa pri športnikih z žogo nad višino glave (rokomet, odbojka, tenis). Ponavljajoče se gibanje z zgornjim udom nad višino glave je najpogostejši vzrok SLAP (SLAP- Superior Labral Anterior to Posterior ) lezij.

SLAP lezije so pogosto kirurški in rehabilitacijski izziv. V prizadevanju za določitev kirurške in konzervativne oskrbe SLAP lezij sta potrebna temeljit klinični pregled (MRI in UZ) in ocena.

Uspešna vrnitev k metanju žoge nad višino rame je pogostejša pri neoperativnem zdravljenju kot pri kirurškem. Rehabilitacijski program, osredotočen na raztezanje zadnje kapsule in popravljanje drže lopatice, je pri večini metalcev z lezijami SLAP uspešnejši od operacije.

Študije kažejo, da veliko asimptomatskih pacientov ima na MRI SLAP lezijo in da operativno zdravljenje tovrstnih poškodb pri pacientih ne prinaša dobrih izidov zdravljenja. Po operativnih posegih je velika možnost ponovne poškodbe, pacienti po operacijah se v manjšem odstotku vrnejo na isti nivo kot pred operacijo.

Rehabilitacija mora biti vedno personalizirana in prilagojena vsakemu posamezniku. Osredotočena mora biti na iskanju vzrokov za nastanek patologije in reševanju teh, ter ne po standardiziranih protokolih.

V primeru, da imate diagnosticirano katero od poškodb ramenskega sklepa, se lahko naročite na diagnostični pregled in posvet v Global Treatment Clinic Fizioterapija.

Po diagnostiki Vam pripravimo program zdravljenja, ki vsebuje personalizirano ambulantno fizioterapijo v kombinaciji z vadbo. Tudi program vadbe se pripravi na podlagi diagnostičnih meritev mišičevja ramenskega obroča.

Z Vami bo program izvajala strokovna ekipa Global Treatment Clinic z dolgoletnimi izkušnjami na področju zdravljenja ortopedskih poškodb in terapevtske vadbe (športne vadbe).

Verjamemo, da sodelovanje naših kadrov s področji znanosti kineziologije, fizioterapije ter diagnostike poškodb, predstavlja revolucionaren, vrhunski sistem zdravljenja poškodb, ki vam omogoča VARNOST, UČINKOVITOST, NAPREDEK, KAKOVOST in  MERLJIVOST.

Rezultat našega dela in vaše motivacije pa je na koncu ZDRAVJE in mobilnost vašega telesa!

Za Vaše zdravljenje poskrbimo z visoko-strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami.

Trajanje kombinirane fizioterapije je 60 min.

Za posvet nas lahko pokličete 040 77 35 77 ali

pišete na email: info@global-treatment.com

Original price was: 700,00 €.Current price is: 569,00 €.

Vstopite v kontakt z nami

NAROČANJE

M: 040 773 577 
(od ponedeljka do petka od 8h do 16h)
E: info@globalsportsclinic.com

Scroll to Top