Brezplačna dostava

Pri nakupih nad 100€

Zdravljenje tendinopatij – bolečih tetiv – 10 x fizioterapija

Original price was: 700,00 €.Current price is: 569,00 €.

Rehabilitacija po poškodbi tetive (koleno, ahilova, rame) mora biti vedno personalizirana in prilagojena vsakemu posamezniku. Obvezno mora vsebovati kombinacijo fizioterapevtskih postopkov in pravilno usmerjene vadbene terapije.

tendinitis

Opis

Trajanje zdravljenja 1 mesec – 10 kombiniranih fizioterapij.

Celotno zdravljenje lahko traja do 3 mesece.

Katere diagnoze mišic in kit zdravimo?

 • Nateg mišice ali kite
 • Strgana mišica ali kita (rupture)
 • Spazem mišice
 • Entezopatija
 • Rupture ahilove tetive
 • Rupture sprednje in zadnje križne vezi
 • Rupture kite dolge glave bicepsa
 • Rupture kolateralnih kolenskih ligamentov
 • Rupture kit prstov na rokah in nogah
 • Rupture kit gležnja

Z Vami bo program izvajala strokovna ekipa Global Treatment Clinic z dolgoletnimi izkušnjami na področju zdravljenja ortopedskih poškodb in terapevtske vadbe (športne vadbe).

Beseda tendinitis se uporablja za vsa vnetja in bolečine v tetivah.

Dejansko je tendinitis akutno vnetje tetive, ki je posledica mikro ruptur/poškodb, ki se zgodijo, ko je mišično-tetivna enota preobremenjena z natezno silo, ki je ali pretežka ali preveč nenadna oziroma sunkovita.

Tendinitis je še vedno zelo pogosta diagnoza, čeprav je veliko tendinitisov dejansko tendinopatij.

TENDINOPATIJA je ne-vnetna degeneracija tetive, ki je odgovor na kronično prekomerno obremenitev. Degeneracija se kaže v strukturnih spremembah in sestavi tetive. Te spremembe so rezultat ponavljajočih se poškodb na tetivi brez ustreznega časa za regeneracijo. Za razliko od tendinitisa lahko zdravljenje tendinoptije traja več mesecev.

Zdravljenje tetive poteka v 3 fazah:

 

 1. VNETNA FAZA: Traja od 24 do 48 ur. V tej fazi se eritrociti, trombociti in vnetne celice selijo na mesto poškodbe, z namenom odstranitve ali uničenja škodljivih dejavnikov in preprečitve njihovega širjenja. Ta faza je v primerjavi z drugima dvema fazama razmeroma kratka; hitro jo nadomesti 2 faza.

V tej fazi je izjemno učinkovito zdravljenje z visokofrekvenčnim laserjem K-laser Plus 30, ki ga imamo v naši ambulanti.

 1. FAZA: Druga faza običajno poteka naslednjih 6 do 12 tednov. V tej fazi telo proizvaja drugačno obliko kolagena, imenovano tip III, ki ni običajen kolagen za tetivo (običajen kolagen je tipa I). Kolagen tipa III se uporablja za zaščito tetive z razvojem brazgotine. Nove krvne žile in živčni končiči pomagajo pri obnavljanju. To vodi v 3. fazo.

V tej fazi je izjemno učinkovito zdravljenje z laserjem v kombinaciji z EMMT Magnetolith – magnetno terapijo, ki ima izjemen protibolečinski učinek!

 1. FAZA: V tej fazi se odstrani kolagen tipa III ter nove krvne žile in živci, normalni kolagen tipa I nadomesti kolagen tipa III, da tvori normalno tetivo.

V tej fazi je izjemno učinkovito zdravljenje z udarnimi globinskimi valovi v kombinaciji s protibolečinskimi terapijami z laserjem in EMMT Magnetolith – magnetno terapijo, ki imata izjemen protibolečinski učinek!

Motnje tega običajnega procesa povzroči, da tetiva razvije nenormalno odebeljeno tetivo, kar vodi do bolečine in oslabljene tetive, torej tendinopatije.

KAKO POTEKA ZDRAVLJENJE?

 

V naši kliniki tendinopatije obravnavamo celostno:

 • Pacienta prvo pregleda fizioterapevt, nato sledi še
 • funkcionalna diagnostika v Fizioterapiji (ultrazvočni kontrolni pregled obeh tetiv (levo-desno), TMG – merjenje funkcionalnosti mišic, statika in dinamika stopal, termokamera, analiza telesne sestave,).

Na podlagi vseh izvidov se odločimo za personaliziran protokol rehabilitacije.

Kombinira se fizioterapija in kinezioterapija v telovadnici. BREZ odprave mišičnih deficitov je zdravljenje ponavadi neuspešno, saj se ob prvi večji obremenitvi zopet pojavi BOLEČINA.

Fizioterapevt za zdravljenje tendiopatij uporablja udarne valove (UGV) v kombinaciji z ostalimi terapevtskimi postopki (laser, EMMT Magnetolith, HiTOP – visokotonska elektroterapija, …).

Kineziolog v sodelovanju z fizioterapevtom sestavi primeren personaliziran program vadbe.

Po diagnostiki Vam pripravimo program zdravljenja, ki vsebuje personalizirano ambulantno fizioterapijo v kombinaciji z vadbo. Tudi program vadbe se pripravi na podlagi diagnostičnih meritev mišičevja ramenskega obroča.

V primeru, da imate bolečine v tetivi, se lahko naročite na diagnostični pregled in posvet v Global Treatment Clinic.  

Verjamemo, da sodelovanje naših kadrov s področji znanosti kineziologije, fizioterapije ter diagnostike poškodb, predstavlja revolucionaren, vrhunski sistem zdravljenja poškodb, ki vam omogoča VARNOST, UČINKOVITOST, NAPREDEK, KAKOVOST in  MERLJIVOST.

Rezultat našega dela in vaše motivacije pa je na koncu ZDRAVJE in mobilnost vašega telesa!

Za Vaše zdravljenje poskrbimo z visoko-strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami.

Trajanje kombinirane fizioterapije je 60 min.

Za posvet nas lahko pokličete 040 77 35 77 ali

pišete na email: info@global-treatment.com

Original price was: 700,00 €.Current price is: 569,00 €.

Vstopite v kontakt z nami

NAROČANJE

M: 040 773 577 
(od ponedeljka do petka od 8h do 16h)
E: info@globalsportsclinic.com

Scroll to Top