Brezplačna dostava

Pri nakupih nad 100€

ZLOM SEZAMOIDNE KOSTI STOPALA

Sezamoidna kost je del palčevega sklepa stopala, ki ima kljub svoji majhnosti pomembno vlogo pri prenašanju teže in mehaniki stopala ter hoje.

Kako pride do poškodbe?
Do poškodbe lahko pride pri preobremenitvi stopala ali ob neposrednem udarcu. Velik dejavnik tveganja za poškodbo sezamoidne kosti je visok stopalni lok (pes cavus).

Zdravljenje zloma sezamoidne kosti 
Zlom sezamoidne kosti se uspešno zdravi s fizioterapijo, pri kateri za pospešitev celjenja in zmanjšanje bolečin uporabljamo kombinacijo magnetoterapije (Magnetolith) in laserske terapije (K-laser). Pomembna je tudi aktivacija inhibiranih in atrofiranih mišic (to stanje ugotovimo s pregledom mišic – tenziomiografija), ki jo desegamo s pomočjo visokotonske elektrostimulacije (HiTop).

Preventiva
Dolgoročno je pomembno tudi razbremenjevanje preobremenjenih delov stopala, v izogib ponovitvi poškodbe, kar lahko učinkovito dosežemo z ortopedskimi vložki izdelanimi po meri Podoactiva. Diagnostiko stopal in hoje opravimo v visokotehnološkem laboratoriju na Global Treatment Clinic. Vabljeni na diagnostiko!

Za pregled, fizioterapijo ali ortopedske vložke nas pokličite na 040 773 577.

 

doc. dr. Mitja Bračič
Global Sports Clinic
Global Treatment Clinic

Morda vas zanima tudi

Scroll to Top